blog.png

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief


Hardlopen als metafoor voor het behalen van je wensen in je leven

12-05-2018

Vanmorgen heb ik een stuk hardgelopen, want op zondag 10 juni ga ik meedoen met de Ladiesrun voor PinkRibbon in Rotterdam (als je ook wilt deelnemen, hierbij de link). Tijdens het hardlopen kwam ik op bijzondere inzichten voor mijzelf...ik wil ze graag delen...niet omdat ik denk dat dit dé waarheid is, niet omdat ik denk dat iedereen dit als uitgangspunt voor hun leven moet gaan nemen, maar gewoon omdat het inzichten waren die voor mij belangrijk waren en ik die wil delen, omdat ik zo misschien iets in je kan aanraken wat weer resoneert en herkenbaar is voor een bepaalde situatie in jouw leven.....daarom:)

Ik zag dus opeens hardlopen als metafoor voor belangrijke wensen in je leven ervaren/doelen behalen, die waarschijnlijk veel belangrijker zijn dan een hardloopevenement, maar je bent er misschien wat minder bewust mee bezig. Je weet misschien niet exact welke acties je moet nemen om die wens in je leven te behalen (bij hardlopen is het duidelijk, gewoon naar buiten gaan en trainen paar keer per week) en je weet niet wanneer de datum is dat je het doel zal bereiken (het hardloopevenement is op een bepaalde datum) maar toch... veel overeenkomsten....en wat als we andere doelen in ons leven juist wél net zo gemakkelijk gaan zien als het meedoen met een hardloopevenement? Jij bepaalt uiteindelijk zelf, aan welke zwaarte je vasthoudt of niet...het ene houd je gewoon wat langer vast dan het andere, alles is goed, maar op een bepaalt moment is het fijn om je bewust te zijn dat je een keuze hierin hebt en zelf kan maken...zo ervaar ik dat voor mijzelf:)

Hieronder vertel ik mijn inzichten: eerst mijn hardloop ervaring en dan welk inzicht mij dit geeft voor ook andere doelen in mijn leven.

Het besluit nemen ergens voor te gaan.
Ik wil meedoen met het evenement, zodat ik mijzelf wel moet uitdagen om te gaan trainen, omdat ik mij fit wil voelen in mijn lichaam, omdat ik het een leuk, gezellig evenement vind om mee te maken, omdat het voor een goed doel is.
Wat wil je ervaren in je leven? Waarom wil je het ervaren? Naar welk gevoel verlang je in je leven? Brengt het anderen ook wat als je dit doel behaalt?


Keuzes maken in je week, die het behalen van je doel ondersteunen. Het DOEN. Activiteiten en acties ondernemen.
Elke week: 1x naar de sportschool, 1x hardlopen, 1x thuis wat sportvideo's doen. Wat bewuster met eten bezig zijn, eten wat mijn lichaam sterk maakt en hoge voedingswaarde heeft, gezond is, maar vooral ook wat ik lekker vind.
Welke acties moet je elke week nemen en hoe vaak per week maak je daar tijd voor? Je weet zelf wel welke (eerste) stappen je kan ondernemen richting je doel, maar ook...hoeveel tijd heeft het volgens jouw inzicht ECHT nodig? Zijn er daarnaast nog andere leefstijl keuzes die je kunnen ondersteunen in het behalen van je doel?


Je motivatie helder hebben (let op, alleen als je ECHT het doel wilt behalen, ga dit goed bij jezelf na...een bloemzaadje die een bloem is geworden, heeft ook nooit getwijfeld of hij wel een bloem wilde worden, dat was nooit een vraag, er is nooit 1 twijfel bij komen kijken, zo moet het ook voor jouw doel voelen), zodat je je daadwerkelijk aan je keuzes houdt elke week.
Er is een datum van het evenement. Ik wil dat ik die dag de loop moeiteloos en goed kan meedoen. Ik wil weten hoe ik met moeilijke momenten kan omgaan, ik wil dat al hebben getraind en hebben ervaren, tijdens mijn trainingen die ik elke week doe. De training is echt nodig om goed mee te kunnen doen met de loop. Ik zie geen andere manier mogelijk om goed mee te kunnen doen, dan om gewoon elke week te trainen.
Maak je doel urgent. Het helpt om je te focussen en in te zoomen op wat het je oplevert: welk gevoel, welke vrijheid, welke ervaring/herinnering, welke vorm van blijdschap levert het behalen van je doel je op? Denk eraan vanuit een gevoel dat je iets echt zo op dié manier en misschien wel vóór een bepaalde tijd wilt ervaren. Omdat je het jezelf waard vindt, je het jezelf ECHT gunt om jezelf positief verder te ontwikkelen. Of misschien juist omdat je het je mensen om je heen echt gunt (partner, kinderen) dat is soms makkelijker:)


Omgaan met zwaarte, weerstand, tegenslag en afleiding
Tijdens het hardlopen kom ik opeens een heuvel tegen, zwaar zand of letterlijk een paard op de weg. De verandering van omgeving (de ondergrond) zorgen ervoor bij mij dat het even meer energie kost, meer van mij vraagt. Het is maar een klein stukje van de route, dus ik weet dat ik even moet doorzetten, ik ga zeker niet stoppen, want dan kom ik uit een flow. Wat ik hoogstens kan doen, is (onbewust) andere spieren inzetten die ik tijdens een vlakke weg niet gebruik, een techniek inzetten die ik eerder niet hoefde te gebruiken. En bij het paard, moest ik mijn tempo verlagen, voor een moment van de route afwijken, want anders is het gevaarlijk, maar ook hier...zeker niet stil gaan staan, want dan raak ik uit mijn flow.
Er kunnen gedachten opspelen, geen zin hebben, tegenstand voelen, geen energie hebben, veel afleiding ervaren op welke manier dan ook, weerstand ervaren om actie te ondernemen, resultaat al verwachten waarvan het gewoon nog niet de tijd is dat het er al is (na 1x hardlopen kan ik geen toptijd verwachten), die je afhouden van je wekelijkse acties die je moet nemen. Als je het ECHT wilt behalen, moet je gewoon gaan en niet stil komen te staan door voorgaande zaken...zie het als groeipijn net als bij kinderen. Aangezien de natuur altijd zonder weerstand (lees: zonder hoofd en gedachten) bloeit en groeit, geldt dit toch ook wel voor mensen (lees: wij zijn ook de natuur). Ondanks wind en weer...soms moet je gewoon even door het ongemakkelijke heen en toch blijven doorgaan, niet te veel bij nadenken of conclusies trekken, het hoort er echt bij om te kunnen groeien. Besef dat het erbij hoort, het besef alleen al is een win stuk hierin. Je gaat het sowieso tegenkomen, als een soort “test”om te leren door te zetten, om te kijken of je er wel echt klaar voor bent, om te testen of je het wel ECHT wilt, ondanks even wat tegenslag en weerstand. Dus zie het als een tussentijds moment, om je te helpen herinneren of je echt nog steeds wel het gewenste doel wilt behalen.


Laatste loodjes
Tegen het einde kreeg ik wat pijn in mijn voeten...ik zette wel door. Het was namelijk niet zo erg, dat het als een blessure voelde, gewoon door de inspanning wat vermoeid geworden.
Het kost inspanning voor lichaam en geest om voor een bepaald doel te gaan. Wees je hiervan bewust, het is normaal. Het kost je gewoon energie, dit is niet iets negatiefs, plak er geen conclusies of oordelen aan, probeer een manier te vinden om door te zetten. Niet om stil te gaan staan, maar het je gemakkelijker te maken in het ongemakkelijke. Wanneer je je doel hebt bereikt kan je echt bijkomen, vóór die tijd is het vooral doorzetten.


Het doel bereiken!
Eindelijk tijd om stil te staan! Bij te komen, mijn lichaam rust te geven, blij te zijn met mijn inspanning die ik heb geleverd, omdat het mij weer sterker heeft gemaakt. Het geeft mij de rest van de dag energie en een fit gevoel in mijn lichaam.
Bijkomen, vieren, ontspannen, even alles loslaten en gewoon genieten van het moment, trots terug kijken naar het proces er naartoe, wat er ook is gebeurd, omdat ik mijn doel heb gehaald en als persoon sowieso ben gegroeid, nieuwe ervaringen heb opgedaan, om daar weer nieuwe lessen uit te halen voor morgen en later.


En dan??
De ervaring van het trainen voor het hardlopen heeft ervoor gezorgd dat mijn lichaam fitter is, dit wil ik graag zo behouden. Ik ga opzoek naar een volgend evenement waar ik mij weer gelijk voor kan inschrijven. Ik kan terug kijken wat mijn zwakkere punten waren de afgelopen keer, zodat ik daar meer aandacht nu aan kan geven, zodat ik bij mijn volgende evenement dezelfde afstand sneller kan afleggen.
Wat heeft het behalen van mijn doel mij positief gegeven in hoe ik mij voel in lichaam en geest? Wat moet ik doen om dit gevoel zo te houden en om het weer een stapje verder te komen? Er is altijd weer een volgende stap, het houdt nooit op en dat is iets positiefs, want dit is was LEVEN is, steeds weer nieuwe ervaringen opdoen met het doel jezelf steeds meer te ontwikkelen in de positieve zin. Pas dus op dat je na het behalen van je doel, niet achterover gaat leunen. Heus een moment van genieten, dat moet, maar vervolgens een nieuw doel stellen voor jezelf, blijf jezelf “scherp” houden,want de tijd gaat vervolgens weer verder, alles verandert . Net als in de natuur met de seizoenen, als je in de winter een hele fijne winterjas hebt gekocht die je elke dag aan hebt, ga je daar ook niet nog van genieten in hartje zomer toch? Dat is gewoon niet logisch.  Zo ook met je doelen en stappen.

Vanmorgen heb ik een  stuk hardgelopen, want op zondag 10 juni  ga ik meedoen met de PinkRibbon loop in Rotterdam (als je ook wilt deelnemen, hierbij de link). Tijdens het hardlopen kwam ik op bijzondere inzichten voor mijzelf...ik wil ze graag delen...niet omdat ik denk dat dit dé waarheid is, niet omdat ik denk dat iedereen dit als uitgangspunt voor hun leven moet gaan nemen, maar gewoon omdat het inzichten waren die voor mij belangrijk waren en ik die wil delen, omdat ik zo misschien iets in je kan aanraken wat weer resoneert en herkenbaar is voor een bepaalde situatie in jouw leven.....daarom:) 

Ik zag dus opeens een heel sterk metafoor tussen hardlopen en belangrijke wensen in je leven ervaren/doelen behalen, die waarschijnlijk veel belangrijker zijn dan een hardloopevenement, maar je bent er  misschien wat minder bewust mee bezig. Je weet misschien niet exact welke acties je moet nemen om die wens in je leven te creëren (bij hardlopen is het duidelijk gewoon naar buiten gaan en trainen paar keer per week) en je weet niet wanneer de datum is dat je het doel zal bereiken (het hardloopevenement is op een bepaalde datum))...maar toch veel overeenkomsten....en wat als we andere doelen in ons leven juist wél net zo gemakkelijk gaan zien als het meedoen met een hardloopevenement? Jij bepaalt uiteindelijk zelf, aan welke zwaarte je vasthoudt of niet...het ene houdt je gewoon wat langer vast dan het andere, alles is goed, maar op een bepaalt moment is het fijn om je bewust te zijn dat je een keuze hierin hebt en zelf kan maken...zo ervaar ik dat voor mijzelf:)

Hieronder vertel ik mijn inzichten: eerst mijn hardloop ervaring en dan welk inzicht mij dit geeft voor ook andere doelen in mijn leven.

Het besluit nemen ergens voor de gaan.
Ik wil meedoen met het evenement, zodat ik mijzelf  wel moet uitdagen om te gaan trainen, omdat ik mij fit wil voelen in mijn lichaam, omdat ik het een leuk, gezellig evenement vind om mee te maken, omdat het voor een goed doel is.
Wat wil je ervaren in je leven? Waarom wil je het ervaren? Naar welk gevoel verlang je in je leven? Brengt het anderen ook wat als je dit doel behaalt?

Keuzes maken in je week, die het behalen van je doel ondersteunen. Het DOEN. Activiteiten en acties ondernemen.
Elke week: 1x naar de sportschool, 1x hardlopen, 1x thuis wat sportvideo's doen. Iets wat bewuster met eten bezig zijn, eten wat mijn lichaam sterk maakt en hoge voedingswaarde heeft, gezond is, maar vooral ook wat ik lekker vind.
Welke acties moet je elke week nemen en hoe vaak per week maak je daar tijd voor? Je weet zelf wel welke (eerste) stappen je kan ondernemen richting je doel, maar ook...hoeveel tijd maak je daarvoor vrij/heeft het behalen van dit doel nodig? Zijn er daarnaast nog andere leefstijl keuzes die je helpen te ondersteunen in het behalen van je doel?

Je motivatie helder hebben (let op, alleen als je ECHT het doel wilt behalen, ga dit goed bij jezelf na...een bloemzaadje die een bloem is geworden, heeft ook nooit getwijfeld of hij wel een bloem wilde worden, dat was nooit een vraag, er is nooit 1 twijfel bij komen kijken, zo moet het ook voor jouw doel voelen) zodat je je daadwerkelijk aan je keuzes houdt elke week. 
Er is een datum van het evenement. Ik wil dat ik die dag de loop moeiteloos en goed kan meedoen. Ik wil weten hoe ik met moeilijke momenten kan omgaan, ik wil dat al hebben getraind en hebben ervaren, tijdens mijn trainingen die ik elke week doe. De training is echt nodig om goed mee te kunnen doen met de loop. Ik zie geen andere manier mogelijk om goed mee te kunnen doen, dan om gewoon elke week te trainen.
Maak je doel urgent. Het helpt om je te focussen en in te zoomen op wat het je oplevert: welk gevoel, welke vrijheid, welke ervaring/herinnering, welke vorm van blijdschap levert het behalen van je doel je op? Denk eraan vanuit een gevoel dat je iets echt zo op dié manier en misschien wel vóór een bepaalde tijd wilt ervaren. Omdat je het jezelf waard vindt, je het jezelf ECHT gunt om jezelf positief verder te ontwikkelen. Of misschien juist omdat je het je mensen om je heen echt gunt (partner, kinderen) dat is soms makkelijker:)

Omgaan met zwaarte, weerstand, tegenslag en afleiding
Tijdens het hardlopen kom ik opeens een heuvel tegen, zwaar zand of letterlijk een paard op de weg. De verandering van omgeving (de ondergrond) zorgen ervoor bij mij dat het even meer energie kost, meer van mij vraagt. Het is maar een klein stukje van de route, dus ik weet dat ik even  moet doorzetten, ik ga zeker niet stoppen, want dan kom ik uit een flow. Wat ik hoogstens kan doen, is (onbewust) andere spieren inzetten die ik tijdens een vlakke weg niet gebruik, een techniek inzetten die ik eerder niet hoefde te gebruiken. En bij het paard, moest ik mijn tempo verlagen, voor een moment van de route afwijken, want anders is het gevaarlijk, maar ook hier...zeker niet stil gaan staan, want dan raak ik uit mijn flow. 
Er kunnen gedachten opspelen, geen zin hebben, tegenstand voelen, geen energie hebben,  veel afleiding ervaren op welke manier dan ook, weerstand ervaren om actie te ondernemen, resultaat al verwachten waarvan het gewoon nog niet de tijd is dat het er al is (na 1x hardlopen kan ik geen toptijd verwachten), die je afhouden van je wekelijkse acties die je moet nemen. Als je het ECHT wilt behalen, moet je gewoon gaan en niet stil komen te staan door voorgaande zaken...zie het als groeipijn net als bij kinderen. Aangezien de natuur altijd zonder weerstand (lees: zonder hoofd en gedachten) bloeit en groeit, geldt dit toch ook wel voor mensen (lees: wij zijn ook de natuur). Ondanks wind en weer...soms moet je gewoon even door het ongemakkelijke heen en toch blijven doorgaan, het hoort er echt bij om te kunnen groeien. Besef dat het erbij hoort, het besef alleen al is een win stuk hierin. Je gaat het sowieso tegenkomen, als een soort “test”om te leren door te zetten, om te kijken of je er wel echt klaar voor bent, om te testen of je het wel ECHT wilt, ondanks even wat tegenslag en weerstand. Dus zie het als een tussentijds moment, om je te helpen herinneren of je echt nog steeds wel het gewenste doel wilt behalen.

Laatste loodjes
Tegen het einde kreeg ik wat pijn in mijn voeten...ik zette wel door. Het was namelijk niet zo erg, dat het als een blessure voelde, gewoon door de inspanning wat vermoeid geworden.
Het kost inspanning voor lichaam en geest om voor een bepaald doel te gaan. Wees je hiervan bewust, het is normaal. Het kost je gewoon energie, dit is niet iets negatiefs, probeer een manier te vinden om door te zetten. Niet om stil te gaan staan, maar het je gemakkelijker te maken in het ongemakkelijke. Wanneer je je doel hebt bereikt kan je echt bijkomen, vóór die tijd is het vooral doorzetten.

Het doel bereiken
Eindelijk tijd om stil te staan, bij te komen, mijn lichaam rust te geven, blij te zijn met mijn inspanning die ik heb geleverd, omdat het mij weer sterker heeft gemaakt. Het geeft mij de rest van de dag energie en een fit gevoel in mijn lichaam. 
Bijkomen, vieren, ontspannen, even alles loslaten en gewoon genieten van het moment, trots terug kijken naar het proces er naartoe, wat er ook is gebeurd, omdat ik mijn doel heb gehaald en als persoon sowieso ben gegroeid, nieuwe ervaringen heb opgedaan, om daar weer nieuwe lessen uit te halen voor morgen en later.

En dan??
De ervaring van het trainen voor het hardlopen heeft ervoor gezorgd dat mijn lichaam fitter is, dit wil ik graag zo behouden. Ik ga opzoek naar een volgend evenement waar ik mij weer gelijk voor kan inschrijven. Ik kan terug kijken wat mijn zwakkere punten waren de afgelopen keer, zodat ik daar meer aandacht nu aan kan geven, zodat ik bij mijn volgende evenement dezelfde afstand sneller kan afleggen. 
Wat heeft het behalen van mijn doel mij positief gegeven in hoe ik mij voel in lichaam en geest?  Wat moet ik doen om dit gevoel zo te houden en om het weer een stapje verder te komen? Er is altijd weer een volgende stap, het houdt nooit op en dat is iets positiefs, want dit is was LEVEN is, steeds weer nieuwe ervaringen opdoen met het doel jezelf steeds meer te ontwikkelen in de positieve zin. Pas dus op dat je na het behalen van je doel, niet achterover gaat leunen. Heus een moment van genieten, dat moet, maar vervolgens een nieuw doel stellen voor jezelf, blijf jezelf “scherp” houden,want de tijd gaat vervolgens weer verder, alles verandert . Net als in de natuur met de seizoenen, als je in de winter een hele fijne winterjas hebt gekocht die je elke dag aan hebt, ga je daar ook niet nog van genieten in hartje zomer toch?  Zo ook met je doelen en stappen.


Liefs Sarah
 

Wellnessfeestje voor vrijgezellenfeestjes

23-01-2015

Wellnessfeestje staat op de site www.vrijgezellenfeest.nu, want Wellnessfeestje is een ideaal uitje om gezellig met vriendinnen een vrijgezellenfeest te vieren. Zowel voor jong als oud, iedereen heeft het altijd naar haar zin. Tijd om te kletsen met elkaar, ontspanning en ook veel lol.

    

 

Nieuwe pagina op de site: Healing

01-09-2014
Altijd al geef ik healings als onderdeel van een Wellnessfeestje of van de Luxe Verwenbehandeling. Nu heb ik op mijn site een aparte pagina gemaakt hierover, omdat het healing werk mij dicht bij het hart staat. Je kan los een healing behandeling boeken van een half uur, kosten €20,- Wil je meer weten over wat een healing precies is, klik dan hier om op de pagina te komen.Hier alvast een klein stukje: Een healing brengt je in een moment weer terug in verbinding met de helende, krachtige, liefdevolle energie, zodat je weer op een hoger niveau van zijn bent en waar vanuit je weer makkelijker verder kan gaan op je pad van liefde, vertrouwen en kracht. Het bevordert je lichaam en geest om vanuit zichzelf weer te helen. Het is een deel van je helingsproces, want het echte werk moet je zelf doen.

Lees op de pagina wat je zelf kan doen om je eigen heling in gang te zetten.


    

 

Luxe verwenbehandeling van 1,5 uur €10,- korting juli/augustus

11-07-2014
In de zomermaanden juli en augustus €10,- korting op de luxe verwenbehandeling speciaal voor vrouwen. Dat betekent €42,50 i.p.v. €52,50. Geldt zowel voor een te boeken behandeling in deze maanden als voor de aanschaf van een cadeaubon in deze maanden (de cadeaubon is dan ook buiten de maanden juli en augustus te besteden). Dus ook leuk om iemand cadeau te geven!

Kijk op de pagina voor meer informatie over behandeling.

   

 

Massage op het werk
28-11-2013

Afgelopen dinsdag en vandaag bij AEGON Den Haag 23 medewerkers gemasseerd! Wil jij bij jou op het werk ook massages? Dat kan! Ga naar de contactpagina en neem contact op.
Massage op het werk


 

Pagina 1 van 3


Warning: Illegal string offset 'active' in /home/content/46/7876146/html/wellnessfeestje/templates/sarah_v2/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/content/46/7876146/html/wellnessfeestje/templates/sarah_v2/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/content/46/7876146/html/wellnessfeestje/templates/sarah_v2/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/content/46/7876146/html/wellnessfeestje/templates/sarah_v2/html/pagination.php on line 100

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/content/46/7876146/html/wellnessfeestje/templates/sarah_v2/html/pagination.php on line 94

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/content/46/7876146/html/wellnessfeestje/templates/sarah_v2/html/pagination.php on line 100
gras.png